Het laatste hoofdkwartier van Napoleon, Vieux-Genappe

17 juni 1815. Het is bijna donker, er valt regen. De troepen van Napoleon zijn uitgeput. Ze voelen de aanwezigheid van de vijandelijke troepen. De keizer kondigt een staakt-het-vuren af en zijn adjudanten ontdekken een verlaten boerderij: de Hoeve van Le Caillou. De hoeve zou uiteindelijk het Laatste Hoofdkwartier van Napoleon worden.

In een authentiek decor werpt ons museum een licht op de gebeurtenissen van die befaamde nacht via getuigenissen en anekdotes uit het burgerlijke en militaire leven.

Het laatste hoofdkwartier van Napoleon, Vieux-Genappe
Het laatste hoofdkwartier van Napoleon, Vieux-Genappe

Dankzij de eigentijdse inrichting is het museum vooral gericht op jonge bezoekers. Ze krijgen een andere beleving van dit moment uit de geschiedenis via ludieke (codespel, raadsels, parcours) en pedagogische elementen. Hierdoor krijgen de kinderen op een leuke manier inzicht in die periode uit de geschiedenis.

In het Laatste Hoofdkwartier van Napoleon kunnen de kinderen dingen aanraken en bedienen, spelen, vragen stellen, hun mening geven, zwijgen, observeren, dingen uitproberen en delen, ook wel eens niet alles begrijpen en… vooral PLEZIER HEBBEN!

Om ook personen met een beperkte mobiliteit een aangenaam bezoek te geven, zijn er in het Laatste Hoofdkwartier van Napoleon al vanaf de ingang aangepaste ruimtes voorzien en worden er verschillende zalen op het gelijkvloers gebruikt.

Verschillende voorzorgsmaatregelen werden genomen om een ​​bezoek aan het museum in alle rust en veiligheid te waarborgen. Reserveren is verplicht en kan telefonisch op 02 384 24 24 of online: https://www.dernier-qg-napoleon.be/nl/welkom/

website:  https://www.dernier-qg-napoleon.be/nl