Bezoekerscentrum Vlaams Parlement, Brussel

Ontdek en beleef het Vlaams Parlement

In het Bezoekerscentrum Vlaams Parlement beleef je de Vlaamse democratie van op de eerste rij. Letterlijk, want het Bezoekerscentrum is gevestigd in de historische Lokettenzaal van het Vlaams Parlement, in hartje Brussel.

Maak kennis met de 124 Vlaamse volksvertegenwoordigers en ervaar van binnenuit hoe onze democratie werkt.

Het Bezoekerscentrum

De opstelling in het Bezoekerscentrum is speels, interactief en voor alle leeftijden. Filmpjes, animaties, spelletjes en een heus halfrond waar je kunt stemmen, zorgen voor een boeiende, afwisselende en meeslepende ervaring.

Koepelzaal en de gebouwen

Een bezoek aan het Bezoekerscentrum kan je combineren met een bezoek aan de bekende Koepelzaal, waar de 124 volksvertegenwoordigers elke week samenkomen en beslissingen nemen. Je kan er plaatsnemen in hun stoel en voor even in de huid van een parlementslid kruipen!

Heb je wat meer tijd, kies dan voor een rondleiding. We nemen je mee langs de belangrijkste zalen in het Vlaams Parlement. Je loopt langs de kantoren van de parlementsleden, je bezoekt de Koepelzaal, je ontdekt de kunst in het parlement en je leert meer over de geschiedenis van het beschermd gebouw. 

Opgelet: om aan te sluiten bij een rondleiding of voor een bezoek aan de Koepelzaal neem je best eerst contact met ons op via mail (bezoekerscentrum@vlaamsparlement) of bel naar 02 552 46 11.

Meer informatie: www.bezoekerscentrumvlaamsparlement.be