Choco-Story Brussels

Bij een bezoek aan Choco-Story Brussels leert u hoe de Maya’s en daarna de Azteken cacaobomen teelden, hoe de cacaoboon Europa veroverde, maar ook hoe cacao wordt omgezet in chocolade. 

Elke dag werkt de chocolatier van Choco-Story Brussels voor de ogen van de bezoekers. Hij geeft uitleg over de ambachtelijke vervaardiging van de beroemde Belgische praline en geeft de geheimen van zijn kunst prijs. Deze demonstraties vinden doorlopend plaats gedurende de hele dag tijdens de openingsuren van het Museum. De demonstratie wordt afgesloten met het proeven van een van de creaties van de meester-chocolatier van het Museum Choco-Story Brussels. 

Neem een duik in de wereld van cacao en chocolade, doorkruis een Maya tempel daar waar de cacaobonen 5000 jaar geleden werden geconsumeerd, stap aan boord van de boot van Cortez die deze bonen meebracht naar Europa; ontdek hoe de chocolade werd verbruikt aan het Franse Hof in de 17de eeuw en daarna hoe een praline werd vervaardigd in het begin van de 20ste eeuw in België. De cultuur van cacao en haar transformatie zullen geen geheimen meer hebben voor u.

Demonstratie, degustatie en audiogids zijn inbegrepen in het bezoek. Een verkooppuntje zal de grootste lekkerbekken plezieren.

website : www.choco-story-brussels.be