Europees Parlement – Grote Vergaderzaal, Brussel

De grote vergaderzaal van het Europees Parlement

De leden van het Europees Parlement hebben hun hoofdkantoor in Brussel. Een bezoek aan de grote vergaderzaal is een uitgelezen manier om de opwindende sfeer in het grootste transnationale parlement ter wereld op te snuiven en meer te weten te komen over de bevoegdheden en de rol van het Europees Parlement.

In de grote vergaderzaal is plaats voor alle Parlementsleden. Tijdens de plenaire vergaderingen wordt de zaal gebruikt voor de grootste en belangrijkste debatten van het Europees Parlement. Er hebben dan ook al heel wat historische stemmingen plaatsgevonden. Een bezoek is gratis. Individuele bezoekers kunnen langskomen zonder te boeken, maar voor groepen is vooraf reserveren noodzakelijk.

Op de kalender van het Europees Parlement is aangeduid wanneer er plenaire vergaderingen gepland zijn in Brussel. Deze vinden van woensdag tot donderdag plaats en zijn op de kalender in het rood gemarkeerd.

Een bezoek is niet mogelijk tijdens het weekend, op sluitingsdagen en op officiële feestdagen. In 2020: 09/04, 10/04, 13/04, 01/05, 21/05, 22/05, 01/06, 21/07, 02/11 en van 24/12 tot en met 01/01/2021.

Groepsbezoeken

De grote vergaderzaal kan worden bezocht in groepen van tien tot honderd personen. Een bezoek moet twee à drie maanden op voorhand worden gereserveerd. Reserveringen zijn afhankelijk van de beschikbaarheid van zalen en sprekers.

Groepsbezoeken duren één à twee uur en omvatten een gepersonaliseerde presentatie door een medewerker over de rol en bevoegdheden van het Europees Parlement, een vragensessie en een bezoek aan de grote vergaderzaal. Deze bezoeken vinden plaats van maandag tot vrijdag en zijn beschikbaar in alle 24 officiële EU-talen. Afhankelijk van de kalender van het Europees Parlement kunnen groepen eventueel ook gedurende een uur vanaf de tribune de plenaire vergadering volgen.

Een groepsbezoek kan worden gereserveerd via het aanvraagformulier op onze website.

website : www.europarl.europa.eu/visiting/nl