Europees Parlement – Huis van de Europese Geschiedenis, Brussel

Huis van de Europese geschiedenis

Het Huis van de Europese Geschiedenis neemt je mee op een reis door de tijd, van mythen en ontdekkingen naar de chaos en het samenhorigheidsgevoel van de twintigste eeuw. Tijdens deze reis laat het museum je nadenken over de toekomst van Europa.

De toegang is gratis en een bezoek duurt ongeveer anderhalf uur. De tentoonstellingen zijn te bezoeken in alle 24 officiële talen van de Europese Unie. Voor scholen, gezinnen en groepen is er aangepast materiaal beschikbaar om van het museumbezoek een echte belevenis te maken.

Groepen van meer dan tien personen moeten ten minste twee weken op voorhand boeken op de website voor een bezoek met multimediagids, en vier weken op voorhand voor een bezoek met rondleiding. De multimediagids is beschikbaar in alle 24 talen van de Europese Unie. Rondleidingen worden aangeboden in het Nederlands, Engels, Frans en Duits.

Het Huis van de Europese geschiedenis bevindt zich in het Leopoldpark, midden in het groen, in het prachtig gerestaureerde Eastmangebouw. Op de plaats van het tien hectare grote park bevond zich vroeger de dierentuin van de Koninklijke Vereniging voor Zoölogie, die in 1880 werd geopend voor het publiek. Het park heeft een prachtige vijver vol dieren. Neem plaats op het gras of een bankje en geniet van een picknick of rustpauze. Het gebouw zelf is tot in de puntjes gerenoveerd en hersteld in zijn oorspronkelijke staat van de jaren 1930, toen het dienstdeed als tandheelkundige kliniek voor kansarme kinderen. Let zeker ook op het met liefde gerestaureerde schilderwerk in art-decostijl, waarop dieren uit de fabels van de Franse schrijver Jean de La Fontaine staan afgebeeld.

website : www.europarl.europa.eu/visiting/nl/