Europees Parlement – Parlamentarium, Brussel

Beleef het Parlamentarium

Dompel je onder in de wereld van het Europees Parlement met een bezoek aan het Parlamentarium, het grootste parlementaire bezoekerscentrum van Europa. Maar liefst 2 miljoen anderen gingen je al voor!

Aan het begin van je bezoek nemen we je mee op reis door de geschiedenis van Europa en de Europese eenwording. Neem plaats in onze filmzaal en bekijk Europa en het Europees Parlement in 360°. Je krijgt een antwoord op de vraag hoe het Parlement werkt, hoe wetten worden gemaakt en waarom Europese politiek ertoe doet. Wie zijn precies die leden van het Europees Parlement? Welke uitdagingen staan ons nog te wachten? De fractieleiders vertellen je er alles over. Neem een foto in onze fotocabine en ontdek wat er op dat moment aan het gebeuren is in het Europees Parlement.

Op onze interactieve vloerkaart kun je een virtuele rondreis maken door Europa, met meer dan 100 verhalen over de diversiteit van ons werelddeel. Zoek een plekje in onze gezellige woonkamer en luister naar wat gewone mensen te vertellen hebben over de EU in hun dagelijks leven.

website : https://www.europarl.europa.eu/visiting/nl/visitor-offer/brussels/parlamentarium