Regionaal Bureau voor Toerisme De Langstraat, Waalwijk (NL)

Efteling

Er is een plek waar je de wereld om je heen even vergeet: De Efteling, het oudste en grootste attractiepark van Nederland. Ervaar kriebels in je buik. Er is zoveel te beleven voor jong en oud. Het ene moment zweef je tussen trollen en elfjes in Droomvlucht en het andere moment trek je ten strijde tegen de draak in de dubbele houten racerachtbaan Joris en de Draak. Ook de allerkleinsten kunnen op reis gaan in Carnaval Festival en met de hele familie kun je ronddwalen in de geheime gangen en magische vertrekken van Symbolica, het Paleis der Fantasie. De Efteling is ook voor bezoekers met een beperking toegankelijk

Is één dag niet genoeg voor je? Blijf dan sprookjesachtig overnachten in het Eftelinghotel of in het prachtige vakantiepark Efteling Bosrijk. Maar ook elders in de regio vind je fijne overnachtingsadresjes. Je slaapt er ongetwijfeld als Doornroosje en de volgende dag(en) maak je nóg meer magische herinneringen!

Klik hier voor meer informatie en tickets.

De Loonse en Drunense Duinen


In de Loonse en Drunense Duinen vind je bos, heide en vooral zand, heel veel zand. Hierdoor wordt dit natuurgebied in De Langstraat ook wel ‘De Brabantse Sahara’ genoemd.

Het gebied is ruim 7.000 voetbalvelden groot. Kom lekker tot rust en wandel door de stuifzandvlakte. De wind kan op veel plekken ongestoord waaien en dat zorgt voor een steeds veranderend landschap. En het wisselen van het seizoen, maakt ieder bezoek weer een unieke belevenis.

Neem de kinderen mee of ga alleen op pad. Er is voor iedereen wat te doen. Van hutten bouwen tot een kilometerslange fietstochten. Ga paardrijden over de ruiterpaden en zandheuvels. Ook mountainbikers kunnen hier prachtige verschillende routes fietsen (let op: vergunning verplicht). Ook honden zijn er van harte welkom. Op de loslooproute en in het losloopgebied mogen ze lekker ravotten in het bos en in het stuifzand. Rondom De Loonse en Drunense Duinen vind je vele gezellige horecagelegenheden, zoals Herberg De Drie Linden in Drunen en Manege Van Loon in Loon op Zand.

Klik hier voor meer informatie over De Loonse en Drunense Duinen.

Vestingstad Heusden


Waan je in de middeleeuwen tijdens een bezoek aan vestingstad Heusden. Heusden is ontstaan ​​als een van de oudste waterburchten van Noordwest-Europa en had als een van de eerste Nederlandse steden een stadsmuur. Dankzij indrukwekkende restauraties is veel van het oude Heusden bewaard gebleven.

Met haar pittoreske straatjes, eeuwenoude panden, vele ateliers en galerieën, bijzondere winkeltjes, goed uitgeruste havens en toprestaurants is vestingstad Heusden een geweldige bestemming voor liefhebbers van kunst, cultuur, historie, watersport en goed eten en drinken. Ontdek het tijdens aan dagje uit in Heusden.

Naast de wekelijkse passantenwandeling op zondagmiddag bieden we diverse groepswandelingen in Heusden aan.

Klik hier voor meer informatie over vestingstad Heusden

Schoenenkwartier

© Pulles & Pulles

Ontdek de geschiedenis en de toekomst van schoenen en leer in het Schoenenkwartier. Een maaklab, kenniscentrum en museum gevestigd in Waalwijk, hartje De Langstraat. Het Schoenenkwartier is een must voor liefhebbers van schoenen, design, architectuur, kunst en cultuur!

Schoenen zijn een deel van de identiteit van jong en oud. In het Museum zijn honderden schoenen (uit een collectie van meer dan 20.000 objecten), materialen en apparatuur te bewonderen, en met wisselende exposities is er bij ieder bezoek iets nieuws te zien. Je kijkt je ogen uit!

Klik hier voor meer informatie over het Schoenenkwartier.

Op een steenworp afstand

In de omgeving van de Efteling, De Loonse en Drunense Duinen, vestingstad Heusden en het Schoenenkwartier is nog veel meer te beleven. Regio De Langstraat biedt diverse leuke mogelijkheden voor een dagje uit. Kijk voor inspiratie op www.bezoekdelangstraat.nl en ontdek waarom deze regio ook wel ‘De tuin van Brabant’ genoemd wordt.

Vragen?

Heb je nog vragen over je bezoek aan regio De Langstraat? Neem dan gerust contact met het Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) De Langstraat door een mail te sturen naar info@rbtdelangstraat.nl.