Maaseik

Op zoek naar een leuke vakantieplek in eigen land of kortbij huis? Zoek niet langer, want met een groot aanbod aan leuke activiteiten – die je kan doen in veilige omstandigheden – leent Maaseik zich deze zomer uitstekend voor een dagje uit, een weekendje weg, een korte of zelfs langere vakantie.

Dankzij de Maas is Maaseik een stad met een rijk verleden en kan je er een veelheid aan objecten van grote kunsthistorische waarde komen bewonderen. De Maaslandse Renaissance gebouwen in de binnenstad ademen een bijzondere sfeer uit. Eigenlijk is Maaseik één groot openluchtmuseum, waar je even kan terugreizen in de tijd.

De komende zomermaanden kan je de gezellige context en de eeuwenoude cultuur van Maaseik al wandelend of fietsend komen opsnuiven met deze begeleide wandelingen en fietstocht. Gelieve hiervoor te reserveren via T. +32 89 81 92 90 of toerisme.maaseik@maaseik.be

  • Zomeravondwandelingen: elke woensdag in juli en augustus om 19.30 uur – gratis
  • Maaseik by night: elke zaterdag van juli t/m september van 22 tot 23 uur – € 4 p.p.
  • Fietstocht: Kaal, lui, lekker en een beetje sportief: elke zaterdag in juli en augustus van 14 tot 17 uur – vanaf € 6 p.p.

Kidsproof

Bovendien kan je ook op kinderniveau op verkenning in Maaseik! Zet je speurneus op en doe een foto- of bolderkarzoektocht in het centrum van Maaseik of ga op zoek naar Bram de Bever aan de plassen in Aldeneik. Spannend, want wat ga je op weg wel niet allemaal ontdekken!!

Liever de bourgondische tour op?

Ga dan zeker langs bij het Wijndomein Aldeneyck en proef de krachtige en smaakvolle wijnen van Europa’s meest noordelijke Pinotwijngaarden. In juli en augustus kan dit elke vrijdag en zaterdag van 10 tot 17 uur. Vanaf september enkel op zaterdag van 10 tot 15 uur. En om in de gezapige sfeer te blijven, is onze aperitiefwandeling op zondag of de trappisten fietszoektocht ook zeker een aanrader!

Waterpret

Voor de watersporters zijn de Maasplassen van Heerenlaak hét actieterrein. De ideale vakantiebestemming dus, waar je alles even kan loslaten. Wil je op een actieve manier ontspannen in de natuur, dan is suppen een aanrader! Jij alleen, je board en het water.

Beleef de natuur

Wil je je grenzen verleggen? Dat kan in het Oeterdal! Midden in de natuur, tussen de bomen van
Bergerven in Neeroeteren, kan je een onvergetelijke dag vol avontuur beleven in het Klimbos van het Warredal. Doe je het liever wat rustiger aan dan kan je in dit natuurgebied, dat onlangs deel is geworden van het Nationaal Park Hoge Kempen, ook hele mooie wandelingen maken. Bovendien kan de geoefende mountainbiker hier zeker zijn hart ophalen. Ga je voor nog meer actie en topnatuur? Dan is het Zavelbos in Opoeteren jouw ideale vertrekpunt om Duinengordel te ontdekken. Hét droomparadijs voor ruiter en paard, wandelaar, fietser of mountainbiker.