Sint-Niklaas

Kom al wandelend of fietsend ontdekken hoe veelzijdig de hoofdstad van het Waasland, is: statige art deco-gebouwen, bijzondere musea, kunstzinnige beelden, groene plekjes, de lekkerste adresjes en de mooiste street art.

Een bezoek aan Sint-Niklaas is altijd OH-zo verrassend.

Met een plannetje van de Stadswandeling*, de Art Deco-erfgoedsprokkel*, de kunstzinnige fietsroute* en de StreetAart map* kan je via verschillende thema’s de stad verkennen. Ook voor een tochtje langs de trage wegen is er een ruim aanbod. Liever digitaal of hou je van een Geocache-uitdaging? Op Ontdeksintniklaas.be vind je een link.

Voor een uitstap op maat van je (vrienden)groep is toerisme Sint-Niklaas de beste partner. Elke wandeling is een unieke mix van bezienswaardigheden en verrassende verkenningen. Geen standaardprogramma maar maatwerk naar wens.  

Een bezoek aan het unieke Mercatormuseum wordt gegarandeerd een boeiende klasuitstap. Je staat er oog in oog met een rijke verzameling atlassen en de eeuwenoude aardglobe (1541) en hemelglobe (1551) van Mercator. De interactieve aanraakschermen tillen al dit fraais naar een verrassende hedendaagse context.

Van 12 november tot 6 december is Sint-Niklaas stad van de Sint. Maar ook doorheen het jaar zijn kinderen en hun ouders graag geziene gasten. Met het Ontdek Sint-Niklaas spel- en speurboek* verkennen de kleinsten de stad met spelletjes en weetjes. In de musea worden families in de watten gelegd met speurtochten en spelletjes in de vaste collecties.
Liever echt (buiten) spelen? Dat kan op één van de 56! speelplekken in de stad. De Speelkaart* maakt je wegwijs.

*verkrijgbaar in het toeristisch infokantoor

www.ontdeksintniklaas.be
toerisme@sint-niklaas.be