Brouwerij Boon, Lembeek

Een bezoek aan Brouwerij Boon?
Prima idee! 

Ons bezoekerscentrum is helemaal vernieuwd en onze gidsen zijn er klaar voor. Tijdens je bezoek – individueel of in groep – leer je hoe we onze bieren maken, bewonder je onze eeuwenoude foeders van dichtbij en nog veel meer.

Brouwerij Boon is het levenswerk van Frank Boon, die vaak omschreven wordt als ‘redder van de geuze’. Einde jaren zeventig nam hij een zieltogende geuzestekerij over, vastberaden om de lokale geuze-traditie te doen herleven. Doorheen de jaren bleef Brouwerij Boon groeien, met het grootste respect voor de traditionele ambacht.

Wat in al die tijd ook bleef groeien, was unieke kennis – niet alleen over lambiek brouwen en geuze steken, maar ook over de selectie van de juiste grondstoffen én over unieke mouten, speciaal gemaakt voor de bieren van Boon. Bovendien groeide ook de technische kennis over de brouwinstallaties en het eigen onderhoud van machines en eikenhouten vaten. Die kennis werd de afgelopen jaren doorgegeven aan de volgende generatie: met Jos Boon en Karel Boon is de succesvolle opvolging een feit. Beide zonen groeiden op in de schaduw van de brouwerij en erfden zo meteen ook Franks passie voor de traditionele bierstijlen uit de streek.

Vandaag kijken we bij Brouwerij Boon met vertrouwen vooruit. Frank is sinds 2020 met pensioen, maar houdt nog steeds een oogje in het zeil. Jos en Karel zorgen met familiale toewijding voor continuïteit en verdere groei. De waardevolle technieken uit het verleden worden toegepast, maar met het oog op de toekomst worden de activiteiten in onze brouwerij meteen ook als wetenschap aangepakt.

website: www.boon.be
meer info via http://www.boon.be/bezoeken