Knokke, Great Art for Great Kids

GREAT ART FOR GREAT KIDS STRIJKT VANAF 16 JUNI NEER IN KNOKKE-HEIST

EXPO GEÏNSPIREERD OP BOEKENREEKS ‘GROTE KUNST VOOR KLEINE KENNERS’ VAN THAÏS VANDERHEYDEN

Vanaf 16 juni strijkt ‘Great Art for Great Kids’ neer in Knokke-Heist. ‘Great Art for Great Kids’ is een expo geïnspireerd op de succesvolle boekenreeks “Grote Kunst voor Kleine Kenners” van Belgische illustratrice en schrijfster Thaïs Vanderheyden. De expo geeft kinderen (en volwassenen) de kans om kennis te maken met de grootste kunstwerken van de wereld op een verrassende en originele wijze. Voor één keer nemen dieren de rollen over van de figuren van beroemde schilderijen. Of het nu panda’s, biggetjes, ijsberen of nijlpaarden zijn, een complete zoo staat in de spotlights in deze expo.

Een reis doorheen kunststromingen

De expo begint met uitleg over de verschillende kunststromingen. Aan de hand van een audiogids nemen de stemmen van acteur Michael Pas en actrice Clara Cleymans de bezoekers mee op een ludieke ontdekkingstocht. De expo loodst je langs portretten, oude en Vlaamse meesters, de impressionisten én Vincent Van Gogh en zijn tijdgenoten. De gebroeders van Eyck, Michelangelo, Mondriaan, Mark Rothko, Keith Haring en nog vele andere kunstenaars krijgen een plek in deze expo.

Illustratrice en schrijfster Thaïs Vanderheyden

Wie de prentenboeken van Thaïs Vanderheyden kent, weet waar de mosterd van komt.

De Belgische illustratrice en schrijfster van kinderboeken leert kinderen al langer kunst met de grote K kennen dankzij haar boekenreeks “Grote Kunst voor Kleine Kenners “.  Door van elk doek haar eigen vernuftige versie te maken, tovert Thaïs beroemde kunstwerken om tot schattige juniorversies die tot de verbeelding spreken van kunstliefhebbers van alle leeftijden.

In de expo Great Art for Great Kids worden sommige tekeningen van Thaïs statisch weergegeven, terwijl andere tot leven komen met behulp van verschillende animaties en interactieve technieken. Een audiogids loodst de bezoekers in 50 minuten onderhoudend door de geschiedenis van de schilderkunst met aandacht voor de verschillende kunststromingen en kunstenaars.

Interactieve zoektocht voor kinderen

Kinderen kunnen zich als kers op de taart ontpoppen tot echte speurders in een interactieve zoektocht die hen op een creatieve manier helpt om de wereld van de Grote Kunst beter te begrijpen. Zo worden ze échte kunstkenners.

Nocturnes voor volwassenen

Volwassenen krijgen na sluitingstijd de kans om een privé-receptie, vergadering of evenement te organiseren in de zalen van de oude meesters en de Vlaamse meesters. Een cateraar helpt bij het kiezen van de juiste formule voor maximum 50 personen. Nog nooit had een feestje zo’n tijdloze en unieke setting!

PRAKTISCH

Expo Great Art for Great Kids
te bezoeken van 16 juni 2023

Open op woensdag, vrijdag, zaterdag & zondag.
Vanaf 28 juni tem 10 september iedere dag behalve maandag open.

Locatie
VISSERIJSCHOOL, Kursaalstraat 55, 8301 Knokke-Heist
Voor alle leeftijden