Toerisme Grensleie – Dadizele / Ledegem / Menen / Wervik / Wevelgem

Gelegen op het kruispunt van de Leiestreek, Westhoek & Noord-Frankrijk is de Grensleie regio de ideale bestemming voor jouw groepsuitstap.

Maak een culinaire tocht of muzikale grensverhalenwandeling in Wervik (één van de oudste steden van Vlaanderen!). Verken de historische Hollandse vestingen in Menen of kom tot rust in Provinciedomein Bergelen in Gullegem (Wevelgem). Ontdek het landelijke bedevaartsoord Dadizele met zijn imposante basiliek of geniet van een tochtje langs de Kapellekes fietsroute in Ledegem. Breng een smakelijk bezoek aan één van de vele streekproducenten die deze regio telt, zoals wijndomein Ravenstein (Wervik), Grootmoeders Koffie of brouwerij Gulden Spoor in Gullegem (Wevelgem).
In het Nationaal Tabaksmuseum (Wervik) snuif je eeuwenoude tabakstraditie op. Wil je meer weten over de turbulente geschiedenis van de luchtvaart, ga dan zeker ‘ns langs bij FAS-expo (Wevelgem) of Old Leghem 14-18 (Ledegem). Op de Duitse militaire begraafplaats van Menenwald (grootste in zijn vorm op het Europese continent) voel je dan weer de tragedie van de Groote Oorlog …

Grensleie: verrassend veelzijdig!

website : www.toerismedadizele.be
website: www.menen.be/toerisme
website: www.wervik.be/toerisme
website: www.wevelgem.be/toerisme
website: www.ledegem.be/ledegem/vrije-tijd/toerisme

Opgelet : nieuw telefoonnr Toerisme Wevelgem : 056 433 906