zandsculpturenfestival Middelkerke

Deze zomer ontmoeten twee iconen elkaar in het zand
De eerste aflevering van de legendarische reeks FC De Kampioenen kwam voor het eerst op het scherm in 1990.
In 1996 rees de eerste gigantische zandsculptuur op uit het zand te Zeebrugge.
Nu, in 2021, versmelten deze twee toppers samen tot hét zomerevenement van het jaar: Zandsculpturenfestival Middelkerke.

Een uniek eerbetoon aan de meest succesvolle Vlaamse reeks ooit
Na 21 seizoenen, vier films en de kerstspecial, krijgen de kampioenen deze zomer een uniek eerbetoon in zand. Meer dan levensgroot ontdek je al je favoriete helden in hun natuurlijke habitat: het café, het veld, de garage van DDT, het huis van Boma, … Een team van de allerbeste internationale ‘carvers’, waarvan sommigen al meewerkten aan het allereerste festival in Zeebrugge, creëert al deze gevarieerde taferelen.

Wat mag je verwachten?
Het Zandsculpturenfestival Middelkerke komt tot stand door de samenwerking van drie ervaren spelers in de Belgische evenementenwereld. Groep 24 is onder meer bekend van de tournees van Jacques Vermeire sinds 2012 en de creatie van Monopoly FC De Kampioenen. MB Productions verzorgt al een decennium de promotie van alle Cirque du Soleil shows in België en tekende voor succesexpo’s zoals Expo Dino World, Star Wars Identities en de Harry Potter Expo. Peter Monbailleu, van Shakalaka! tenslotte, was vele jaren trekker van het legendarische Zandsculptuurfestival Zeebrugge.

Het grootste zandsculptuurfestival in jaren!
Het wordt een onberispelijk, hoogstaand, corona proof, outdoor evenement voor jong en oud. In een twintigtal taferelen laat de ploeg van WeLoveSand, die actief is over heel de wereld, het beste van hun kunnen zien. Het begint me een levensechte Xavier, die je al van ver ziet staan. Hij kijkt uit over het terrein van meer dan 5.000 m2 waarin WeLoveSand honderden ladingen speciaal sculptuurzand omtoverde in tot al zijn ploegmakkers en vrienden in 3D. De bezoekers lopen tussen hun helden in de wereld van FC De Kampioenen. Het wordt grappig, gedetailleerd en vooral… heel erg indrukwekkend.

Met dit uniek evenement wil de gemeente Middelkerke haar inwoners, tweede verblijvers en bezoekers ook in deze tijd een moment van ontspanning bieden. Want zeg nu zelf, zijn we niet allemaal stilletjes een beetje fan van FC De Kampioenen?

Krijg een korting van 10%* op je tickets!

Interesse?
Klik op deze link om toegang te krijgen tot deze exclusieve promotie en gebruik de promocode EENDAGJEUIT .

Kies een datum in de kalender en maak zo gebruik van de korting.
De korting werd reeds verrekend op de geafficheerde prijzen.

Tickets :

Algemene ticketprijs12,50 €
Senioren (>65 jaar)10,50 €
Studenten (< 26 jaar, op vertoon van studentenkaart)10,50 €
Kinderen (4 – 17 jaar)10,50 €
Kinderen (t/m 3 jaar)Gratis
Inwoners Middelkerke10,50 €*
Tweede verblijvers Middelkerke10,50 €*
Personen met beperkte mobiliteit (met invaliditeitskaart)10,50 €
* Kortingen kunnen niet gecumuleerd worden 

Openingsdagen en routebeschrijving: 

  • Elke dag open van 1 juli tot en met 12 september 2021.
  • Middelkerke (t.h.v De Rotonde) – Zeedijk 315, 8430 Middelkerke (Westende) Meer info op www.zandsculpturenfestival.com