Zes keer Izegem

1. Museum Eperon d’Or is een parel van art-deco-architectuur. Het gebouw dateert uit de jaren 1930, werd minutieus gerestaureerd en herbergt tegenwoordig de schoen- en borstelcollecties van pekkersstad Izegem. Je beleeft er het rijke industriële verleden van de stad met al je zintuigen.

2. In pekkersstad Izegem is altijd wel iets te beleven. Als er geen evenementen zijn, kun je nog altijd terecht in één van de vele gezellige horecazaken, van bruine kroeg tot sterrenrestaurant.

3. Maar er is natuurlijk ook voldoende plaats voor rust. In kasteelpark Blauwhuis en provinciedomein Wallemote-Wolvenhof kun je bijvoorbeeld rustig kuieren langs vijvers, groen en prachtige historische gebouwen. (Foto © Blauwhuis)

4. Wandelaars en fietsers komen in onze stad perfect aan hun trekken. Er bestaan tien uitgestippelde wandelingen. En er zijn nog eens een heleboel thematische wandelingen beschikbaar die je kunt boeken met een stadsgids.

5. Of gooi je het liever over een actievere boeg? Perfect mogelijk. In Izegem hebben we escape rooms, stadsspellen, city golf, een uitgebreid skatepark en tal van sport- en andere verenigingen die je graag inwijden in hun bezigheden.

Axl Vandommele Izine.

6.  Wie warm loopt van technische hoogstandjes, moet zeker de beschermde tanden compound stoommachine komen bewonderen. Deze kolos van 36 ton is de grootste nog draaiende stoommachine van het land. Ze ligt in een eigen museum naast Eperon d’Or en is enkel te bezoeken op afspraak.