Tim Burtons’ Labyrinth

Betreed vanaf 20 oktober het betoverende Labyrinth van Tim Burton in Brussel en ervaar zijn creatieve universum.

De expositie, een originele creatie van LETSGO in samenwerking met Tim Burton, volgt het pad van de regisseur door zijn diverse projecten aan de hand van authentieke tekeningen en ontwerpen.

Brussel, donderdag 24 augustus 2023 –  Na succesvolle uitverkochte edities in Madrid en Parijs met meer dan 500.000 bezoekers, opent Tour & Taxis in Brussel vanaf 20 oktober 2023 de deuren voor Tim Burton’s Labyrinth. Het labyrint is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met Tim Burton, zijn team en het Spaanse productiebedrijf LETSGO, met als voornaamste doel een magische ervaring te bieden die voor elke bezoeker uniek is.

Zoals de naam al suggereert, omvat de beleving een intrigerend labyrint dat uitnodigt om een eigen weg te banen en te verdwalen in een ontdekkingstocht. Tim Burton heeft het treffend omschreven als een “fantastische kermis”. Deze opmerkelijke reis voert je door het creatieve universum van de regisseur, producent, schrijver en kunstenaar. De expositie neemt je mee naar het duistere en magische bos van “The Corpse’s Bride”, laat je de kleurrijke personages herontdekken uit “Edward Scissorhands”, “Charlie and the Chocolate Factory”, en “Beetlejuice”, en dompelt je onder in de buitengewone werelden van “Alice in Wonderland” en “The Nightmare Before Christmas”.

Langs de route zijn er naast de originele werken ook levensgrote personages, decors, kostuums, teksten en animaties. Elke kamer onthult een ander thema, waarbij de bezoekers zelf hun pad kunnen kiezen en bepalen.

De deuren gaan open vanaf vrijdag 20 oktober in Shed 3, Tour & Taxis, Brussel. Tickets zijn vanaf 30 augustus beschikbaar. Je kan je nu al inschrijven op de wachtlijst via www.timburtonexhibition.com.

Over Tim Burton

Tim Burton is een wereldberoemde filmmaker, bekend om zijn unieke en excentrieke visuele stijl. Zijn werk omvat enkele van de meest geliefde en iconische films in de geschiedenis van de cinema, en zijn verbeelding heeft generaties geïnspireerd. Met een indrukwekkende carrière die zich uitstrekt over decennia, blijft Burton een invloedrijke en geliefde figuur in de entertainmentindustrie.

Over LETSGO

LETSGO is een van de belangrijkste organisatoren en producenten van shows in Spanje en internationaal. Opgericht in 2009 door de broers Iñaki en Gorka Fernández, richt LETSGO zich op de productie van grote meeslepende tentoonstellingen en op het creëren en produceren van iconische musicals.

Een van de creaties die het grote publiek het meest heeft geraakt, is “Nature Encendida”, een niet te missen evenement met Kerstmis in Madrid, dat ook zijn weg heeft gevonden naar steden als Córdoba, Barcelona, Valencia en Tenerife. LETSGO is de bedenker van Espacio Ibercaja Delicias, een ruimte met drie grote tentoonstellingspaviljoens, gewijd aan het presenteren van grootschalige exposities.

Met Kerstmis 2022 werd Árticus, het kerstpark van Madrid, gelanceerd met meer dan 100.000 vierkante meter in Casa de Campo, ontworpen voor het publiek waar meer dan 400.000 bezoekers genoten van buitenactiviteiten en de internationale show “Peter Pan on Ice”.

Als distributeur en beheerder van tentoonstellingen heeft LETSGO records gebroken met shows zoals “Magallanes y Elcano”, de meeslepende tentoonstelling “El médico”, “Terracotta”, “Xi’an Army-Warriors” en, meer recentelijk, de geprezen tentoonstelling “Tim Burton: Het Labyrint, de meeslepende ervaring”.

In het nachtleven heeft LETSGO zijn ervaring weten aan te passen aan clubs als Puri Stockings en Chung Lee Nails, die in korte tijd het nachtleven in Madrid hebben veranderd met een innovatieve en verrassende kijk op het speakeasy-concept.

Het productiebedrijf ontving de prijs “Innovatie en Duurzaamheid” in september 2020, toegekend door de gemeente Madrid ter gelegenheid van Wereld Toerismedag.

Bovendien heeft LETSGO in de loop der jaren internationale samenwerkingen ontwikkeld, zoals Showbees in Italië, Happy Comédie Live in Frankrijk, Music Theatre International, Tim Burton’s Productions en The Really Useful Group (Andrew Lloyd Webber) in het Verenigd Koninkrijk, of Theatrical Rights Worldwide in de Verenigde Staten. De shows van LETSGO touren door Spanje, maar worden ook geëxporteerd naar Duitsland, Mexico of Argentinië. Binnenkort zullen de LETSGO-teams hun producties weer over de grens brengen door Frankrijk, Chili of Wenen te bezoeken.

Tim Burton’s Labyrinth is tot stand gekomen via een samenwerkingsverband tussen MB Presents en LETSGO.

Praktisch

Tim Burton’s Labyrinth
Te bezoeken vanaf 20 oktober.

Openingsuren
De expo is open van woensdag tot zondag. Gelieve de website te raadplegen voor exacte openingstijden.
Uitzonderlijk open op maandag 23 oktober, dinsdag 24 oktober, maandag 30 oktober, dinsdag 31 oktober.

Locatie
Shed 3, Tour & Taxis, Brussel. Havenlaan 86C/B316, 1000 Brussel.

Voor alle leeftijden

Tickets
www.timburtonexhibition.com

  • Volwassenen: €22-26
  • Kinderen: €18-22
  • Personen met een beperking: €17,60-20,80
  • Senior/Student: €19,80
  • Premium ticket: €34-38
  • Gratis toegang voor kinderen onder 3 jaar