Kasteel van Beloeil

Sinds de 14de eeuw is het Domein van Beloeil de residentie van de prinsen van Ligne. Elk salon, waarin veel verzamelobjecten worden tentoongesteld, heeft antiek meubilair, rijk aan pracht, praal en geschiedenis. De Franse tuin, een harmonieuze afwisseling van water en groen, schaduw en licht, is getrouw onderhouden om het oorspronkelijke ontwerp uit 1664 te respecteren.

Voor het seizoen 2023 ziet het kasteel van Beloeil er prachtig uit door een nieuwe scenografie: je vijf zintuigen zullen worden geprikkeld wanneer je wordt ondergedompeld in een reis doorheen de eeuwen. Bereid je dan ook voor om een echt meeslepende ervaring te beleven waarin je de bepalende momenten zult ontdekken in de geschiedenis van het Maison de Ligne, België en Europa.

Deze nieuwe scenografie zal zichtbaar zijn gedurende het hele toeristisch seizoen 2023, van 1 april tot 1 oktober, behalve tijdens de Amaryllis-wedstrijd:

  • Groepsbezoeken
    • elke dag van april tot september: 10u – 18u
  • Individuele bezoeken:
    • weekends en feestdagen in april, mei, juni en september: 13u – 18u
    • elke dag in juli en augustus: 13u – 18u

Tijdens de Amaryllis-wedstrijd, die plaatsvindt van 29 april tot 7 mei 2023, nodigt de lente u uit op het Kasteel van Beloeil om haar komst met prestige te vieren. Al meer dan dertig jaar openen de Prinsen de Ligne de deuren van hun kasteel voor 6000 amaryllissen, gekweekt door het Nederlandse huis Berbée Amaryllis. Dankzij de verbeeldingskracht van de binnenhuisarchitecten zullen deze prachtige bloemen de prinselijke residentie negen dagen lang versieren en transformeren met een discrete en vluchtige geur van het leven. In de prachtige Medaillezaal wordt er dit jaar, tegelijk met de Amaryllis-wedstrijd, een wedstrijd voor beloftevolle jongeren georganiseerd; deze is voorbehouden aan studenten en amateurs in de bloemsierkunst die nog nooit hebben deelgenomen aan een wedstrijd voor bloemsierkunst.
Voor deze gelegenheid opent het Kasteel van Beloeil zijn deuren van zaterdag 29 april tot en met zondag 7 mei 2023 van 10u tot 18u en dit zowel voor individuele bezoeken als voor groepsbezoeken.

Secretariaat: +32(0)69 68 94 26
ma tot do: 8u30 tot 16u30 en vr : 8u30 tot 14u30

Kasteel van Beloeil, Rue du Château 11, 7970 Beloeil
www.chateaudebeloeil.com
info@chateaudebeloeil.com

website : www.chateaudebeloeil.com