Triennale Brugge 2021

balanceren tussen droom en werkelijkheid

Van 8 mei tot 24 oktober vormt de Brugse binnenstad opnieuw het decor voor hedendaagse kunst. Het thema TraumA onderzoekt de verborgen kant van Brugge. Dertien kunstinstallaties in openlucht balanceren tussen droom en werkelijkheid en prikkelen de verbeelding.

RONDLEIDINGEN VOOR SCHOLEN (3de kleuter – 2de middelbaar)
Interactie is de rode draad. De gids stelt vragen en laat je zelf betekenis geven aan beelden. Door te benoemen wat je ziet, ga je scherper kijken. Door erover te praten met elkaar verbreed je jouw blik. Zo verkennen we samen enkele kunstwerken en proberen we de verhalen te achterhalen.

info@ticketsbrugge.be, +32 (0)78 15 20 20, In&Uit

INSPIRATIEGIDS VOOR LEERKRACHTEN (lager onderwijs)
Ga op eigen houtje met jouw leerlingen op stap. Deze informatieve bundel bevat tips om de kunstwerken samen te bekijken en ermee aan de slag te gaan in klas. Gratis beschikbaar vanaf mei.

AUDIOGIDS & BEZOEKERSGIDS VOOR KINDEREN (6 – 12 jaar)
Opa Arthur vertelt weetjes over de kunstwerken en daagt je uit om te kijken met al jouw zintuigen. Met de doe-kaarten ga je vervolgens zelf creatief aan de slag met de kunstwerken. Gratis beschikbaar vanaf mei.

ZOEKTOCHT VOOR GEZINNEN (6 – 12 jaar)
Deze zomer verstopt Vlieg een schatkist langs de kunstroute.
Ga mee op zoektocht en ontdek de schat! Gratis beschikbaar vanaf juli.

LUISTERWANDELNG
Jongeren maken een podcast. Ze onderzoeken enkele kunstwerken en geven vorm aan hun eigen belevingen. Fantasievolle interpretaties, verzonnen verhalen en verborgen stemmen. Dromerig, soms akelig. Laat je meevoeren op de vleugels van hun verbeelding. Gratis beschikbaar vanaf juli.

website : https://www.triennalebrugge.be/nl/families-en-scholen/
Website: www.triennalebrugge.be
Mailadres: info@triennalebrugge.be
Facebook: https://www.facebook.com/triennalebrugge
Instagram: https://www.instagram.com/triennalebrugge/
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UC22beXLGZkhB550oUP-mhXw