Westfront Nieuwpoort

De wereld is in oorlog. De vlakte rond de IJzer staat onder water.
Een zinloze stellingen-oorlog is begonnen.

Westfront Nieuwpoort toont u het volledige verhaal van de onderwaterzetting van de poldervlakte, waardoor de Duitse invasie voor Nieuwpoort tot staan werd gebracht en de stellingenoorlog begon.

De uitgelezen plaats om het verhaal van de onderwaterzetting te vertellen is het Koning Albert I-monument aan de rand van het Sluizencomplex “De Ganzepoot”.

Onder het monument is er een eigentijds en interactief bezoekerscentrum gebouwd. Een hoogtepunt bij het bezoek is zeker de projectie van het tot leven gewekte IJzerpanorama, een schilderij van 115 m. lang bij 15 m. hoog. Vergeet bij uw bezoek zeker ook niet om te genieten van het panorama dat u heeft vanaf de top van het momument: een uitzicht over het sluizencomplex De Ganzepoot, over de toen onder water gezette polders, en een fantastisch panorama over de kust en het hinterland.

Tot 5 september loopt in Westfront ook de gratis tijdelijke tentoonstelling “Juul Filliaert, Mijn Oorlog”. Hij was redactie-secretaris van het frontblad ‘De Belgische Standaard’, hij organiseerde tentoonstellingen, stichtte De Belgische Boekhandel, en opende een kunsthandel. Na 5 jaar ballingschap keerde hij naar in Nieuwpoort terug met wellicht de grootste particuliere kunstverzameling van soldaat-kunstenaars. Noteer ook alvast “Kamafront” in uw agenda. Kamagurka, geboren Nieuwpoortenaar, bouwt speciaal voor Westfront en ter gelegenheid van zijn 65e verjaardag deze tentoonstelling allemaal met nieuw werk. Kamafront start op 15 oktober en loopt tot eind april 2022.

website : westfrontnieuwpoort.be
Facebook: https://www.facebook.com/visitnieuwpoort 
Instagram: https://www.instagram.com/visitnieuwpoort/