Chocolate Nation, Antwerpen

Chocolate Nation, het grootste Belgische chocolademuseum ter wereld is een plek vol zintuiglijke ervaringen en verhalen van chocolademerken en chocolatiers.  Chocoladetradities, geschiedenis, producten en innovaties komen allemaal aan bod in dit belevingsmuseum.  

In veertien gethematiseerde ruimtes nemen we bezoekers mee in een chocoladereis van 60 tot 90 minuten. De reis start in de cacaoplantages aan de evenaar en  volgt de cacaoboon naar de grootste opslaghaven van cacao ter wereld in Antwerpen. Een reusachtige fantasiemachine toont hoe Belgische chocolade wordt gemaakt en hoe de fluweelachtige smaak ontstaat. Onderweg ontdekken bezoekers waarom Belgische chocolade wereldberoemd is. Het museum is volledig Covid-proof te bezoeken.

Voor kinderen van de lagere school die in klassikaal verband het museum bezoeken is een speciaal concept uitgewerkt waar extra chocolade-elementen aan bod komen.  Tijdens hun tour doorheen het museum ontdekken de kinderen hoe een chocoladereep wordt gemaakt en aan het einde van de tour ontvangt elk kind een Côte d’Or pakket (zolang de voorraad strekt). 

Chocolate Nation bevindt zich recht tegenover het Centraal Station in Antwerpen.  Tip: kinderen tot 12 jaar betalen slechts €1 per treintraject met NMBS (in schoolverband). 

Meer informatie op www.chocolatenation.be/scholen

website: https://chocolatenation.be/nl