Pays de Charleroi, Charleroi

Laat het onverwachte u verrassen!

Een rondleiding in het stadscentrum?

Alleen of met een gids, volg verschillende  toeristische parcours die u de verborgen schatten van de stad doen ontdekken: art nouveau, art deco, street art, 350 jaar Charleroi en nog zoveel meer…

Brochures zijn gratis te verkrijgen in de toeristische dienst van het land van Charleroi.

Is een museum een goed idee?

Het Bois du Cazier, dat op de UNESCO-werelderfgoedlijst staat, beschikt over museumruimtes gewijd aan staal, steenkool en glas. Het Fotografiemuseum schetst de geschiedenis van de fotografie tot aan de recentste hedendaagse ontwikkelingen. Het BPS22 is een van de grootste kunstmusea van Wallonië. Het onderscheidt zich door zijn unieke collectie en is ondergebracht in een gebouw uit glas en metaal uit 1911. Het Pottenbakkerijhuis brengt hulde aan de pottenbakkers van gisteren en vandaag, het Museum voor Schone Kunsten…

En als u nu eens de terrils beklom?

Een ervaring die u toch eenmaal meegemaakt moet hebben!

Een onverwachte wijze om het Land van Charleroi te ontdekken : de beklimming van een slakkenberg. Sommige terrils zijn echte natuurreservaten die u zullen verrassen met hun fauna en flora. Er zijn zelfs terrils met een meer op de top !

De « Boucle Noire » is waarschijnlijk de moeite waard. Deze prachtige wandeling van 22 km biedt onverwachte en contrastrijke landschappen van het Zwarte Land: indrukwekkende industriële sites, de Samber en het kanaal Charleroi-Brussel met de kleurijke graffitiwerken, naast vreedzame buurten en beboste terrils.

De toeristische dienst zal u met raad en daad bijstaan bij de keuze van een terril, afhankelijk van de moeilijkheidsgraad, makkelijk of middelmatig. Verschillende brochures of kaartjes zijn beschikbaar ter plaatse of op de website cm-tourisme.be.

maison.tourisme@charleroi.be
www.cm-tourisme.be/nl/
facebook