Genk, leuke activiteiten en lekker genieten

Genk is gelegen in het hart van de groene provincie Limburg, op een boogscheut van de Duitse en Nederlandse grens. Een uitstap naar één van onze buurlanden behoort dus zeker tot de mogelijkheden tijdens je verblijf in Genk.

Genk doet iets met je. De mensen weten je te charmeren. De unieke locaties, met zoveel verleden maar nog meer toekomst, doen je verwonderen. Het aanbod, zo vindingrijk gevarieerd, kan je zelfs de dag van vandaag nog verrassen.

Een greep uit de vele leuke activiteiten die GENK jou kan aanbieden:

Tournée cité Winterslag

Ontdek de Tuinwijk van Winterslag. In een 2 uur durende tocht van 4,5 km neemt lokale stem Tim je mee op pad. Je wandelt langs de belangrijkste gebouwen en de mooiste pleinen van de wijk. De ErfgoedApp geeft je onderweg meer informatie over de punten die je passeert. Houd je gsm bij de hand. In de buurt van een nieuw infopunt? Je gsm geeft automatisch een signaal. Veel plezier met het ontdekken van de tuinwijk van C-mine.

Meer info vind je terug op https://www.visitgenk.be/nl/zien-doen/onze-hotspots/c-mine/tournee-cite-winterslag

FietsTour Genk

Meer info vind je op https://www.visitgenk.be/nl/zien-doen/wandelen-en-fietsen/fietstour-genk

Deze tour brengt je naar de mooiste plekjes in Genk en leert je de Genkse vakmannen & -vrouwen kennen. Kies uit de lus van 22 km, 39,5 km, 40,5 km of 50 km. Voor ieder wat wils!

Steenmannetjespad met app

Aan de terril van Waterschei, rechts van het hoofdgebouw van Thor Park, Thor Central, wijzen Steenmannetjes of steenstapels van basaltstenen je de kortste weg naar de top van de oude steenkoolberg. Op een route van 2 km om precies te zijn. Sinds kort is het Steenmannetjespad in een nieuw jasje gestoken en kan je het volgen met een app.
Meer info via www.visitgenk.be/steenmannetjespad

Stokkenmanroute

De Stokkenmanroute is een leuke gezinswandeling van 4,2 km doorheen de bossen van Kattevennen. Met de hulp van een app, spelboekje of verhaalboekje ontdek je de mysterieuze Stokkenmannen in het bos en leer je het verhaal van deze bijzondere wezens kennen.
Meer info via https://www.kattevennen.be/nl/kattevennen/outdoor-activiteiten/wandelen-in-kattevennen/stokkenmanroute/598/

Groepstoerisme

GROEPSAANBOD IN DE KIJKER

Fietsen met host

Meer info vind je op https://www.visitgenk.be/nl/scholen-groepen/item/71/fietsen-met-host-highlight-tour

Tijdens de Highlight tour neemt een host je groep al fietsend mee langs de verschillende toeristische hotspots. In een route van ca. 21 km passeer je niet alleen C-mineLABIOMISTA en Thor Park, je krijgt onderweg ook tal van leuke weetjes, tips en anekdotes over het Genkse.

Zeg eens Watt: verhaal van hernieuwbare energie

Al ooit eens afgevraagd hoe je energie uit steenkool haalt? Of waarom de mijnwerkers in Waterschei melk moesten drinken als ze weer boven de grond kwamen? Tijdens de interactieve ‘Energytour’ kom je het allemaal te weten. Je gids combineert straffe anekdotes over de mijnen met boeiende weetjes over energie.

Tegelijkertijd krijg je een exclusieve blik achter de schermen van Thor Central, het hoofdgebouw van Thor Park. Geen saaie rondleiding om bij in slaap te vallen, maar een verrassende tour die je doet bruisen van energie!

Erfgoedtour

Een erfgoedwandeling inclusief een bezoek aan de passerelle, schachtgebouw en ophaalgebouw.  Dit wordt niet bezocht tijdens de Zeg eens Watt! Treed in de voetsporen van hoe een mijnwerker zijn dag beleefde, in combinatie met hoe het voor het kaderpersoneel verliep.

SteenKracht tour

Vertrek aan de picknickplaatsen op Thor Park, volg het steenmannetjespad en laat een gids je leiden door Thor Park tijdens de SteenKracht Tour.

Beklimmen van de terril? Check! Deze SteenKracht Tour daagt je uit tijdens een krachtige route via tal van weetjes. Leer onderweg alles over de stenen op je pad en hoe ze een belangrijke rol spelen in de omgeving. Ga jij terug opgeladen (en krachtig) huis? Ready, set, Go…

Meer info vind je op https://www.visitgenk.be/nl/scholen-groepen/item/23/steenkracht-tour

Dagprogramma ‘Energizing Tour’

Een dagje de batterijen opladen met je groep?  Welkom in de wondere wereld van Thor Park!  Je start met de ‘Zeg eens Watt’ tour in Thor Central.  Na een verkwikkende Energizing lunch ben je helemaal klaar voor een wandeling naar de terril.  Samen met een gids volg je het Steenmannetjespad tot op de top van de terril.  Keimooi!

Site Tour

Thor, een technologiepark van 93 ha groot, biedt onderdak aan innovatieve ondernemingen en organisaties, aan denkers en doeners.

Hier zie je Genk als de technologiestad van de toekomst. Samen met een gids verken je de site en snuif je de sfeer op van energie, innovatie en ondernemerschap.

TIP Iedere zondag van de maanden juli en augustus neemt een gids je mee op sleeptouw en vertelt je alles wat je wilde weten over Thor Park.  De tour start om 14 uur, reserveren is verplicht.

Stadswandeling ‘CentrumGeheimen’

Op een route van ongeveer 3 km leer je de ontstaansgeschiedenis van het centrum kennen op een interactieve manier. Hoe groeide Genk van charmant dorp uit tot jonge, dynamische stad? Tijdens de gegidste rondleiding ‘CentrumGeheimen’ ontdek je alles over het stadscentrum tussen vroeger en nu.

De rondleiding duurt ongeveer twee uur. Vertrekken doe je aan het Molenvijverpark.

Meer info vind je op https://www.visitgenk.be/nl/scholen-groepen/item/10/centrumgeheimen