Labiomista, Genk

ONTDEK MET JE KLAS HET WONDERLAB VAN KOEN VANMECHELEN

Verwondering en ontmoeting staan centraal in de drie interactieve en educatieve tochten door LABIOMISTA; het evoluerende kunstwerk van Koen Vanmechelen i.s.m. Stad Genk. LABIOMISTA is een ode aan de mix van het leven, een ontmoetingsplek voor alle soorten op deze wereld. Leerlingen worden er uitgedaagd om te filosoferen over de wereld van vandaag en morgen, via de taal van de kunst. De tochten worden begeleid door een educatieve ‘kruisbestuiver’, en dat in het groene Cosmopolitan Culture Park.

COSMOGOLEM ONTMOET KOSMOPOLIETEN VAN MORGEN
Basisonderwijs 4e t.e.m. 6e leerjaar

Waarvan dromen de kosmopolieten van morgen? Leerlingen gaan op interactieve tocht door LABIOMISTA, het evoluerende kunstwerk van Koen Vanmechelen en een metafoor voor een wereld in verandering. In het spoor van de Cosmogolem, een internationaal symbool voor kinderrechten, denken leerlingen na over hun rechten en verantwoordelijkheden en hun plaats in de wereld van morgen die ze mee creëren.

WONDERLIJKE VERWONDERING
Secundair onderwijs 1e en 2e leerjaar

Onderzoek samen wat kunst kan en mag zijn. Kan kunst iets bijdragen aan het begrijpen en vormgeven van onze wereld? Via hun eigen zintuigen ontdekken
leerlingen het universum van Koen Vanmechelen.
Ze kijken, denken na, voelen, horen en kruipen een beetje in het hoofd van de kunstenaar.

ONTDEK MET JE KLAS HET WONDERLAB VAN KOEN VANMECHELEN

Verwondering en ontmoeting staan centraal in de inter-actieve educatieve tochten door LABIOMISTA. Leerlingen worden er uitgedaagd om te filosoferen over de wereld van vandaag en morgen, via de taal van de kunst.

UBUNTU: OVER IDENTITEIT EN SAMENLEVEN, MET ELKAAR EN MET DE NATUUR
Secundair onderwijs 2e en 3e leerjaar

Wie ben ik? En wat is mijn plaats als mens in een steeds evoluerende wereld? LABIOMISTA houdt de leerlingen een spiegel voor en laat hen, aan de hand van het werk van Koen Vanmechelen, nadenken over identiteit, samenleven en hun rol als mens in de wereld van nu en morgen.

website : labiomista.be