Worriken, Bütgenbach

Welkom bij Sport- en Vakantiepark Worriken, gelegen in een prachtige omgeving aan het meer van Bütgenbach, te midden van de betoverende natuur die zo eigen is aan onze oostelijke Belgische Ardennen en de Eifel. Voor een dagje uit ben je in Worriken aan het juiste adres: we bieden namelijk een heel scala aan activiteiten en faciliteiten waardoor je bij ons gegarandeerd een super toffe dag doorbrengt.

VENNtastic Beach

In de zomermaanden is het VENNtastic Beach de absolute publiekstrekker. Daarnaast kan je ook kayakken, SUPpen of met het gezin een waterfiets huren. In de bewaakte zwemzone zijn tal van speelmodules geïnstalleerd. Er is een ondiepe zone met speeltuigen, speciaal voor de kleine kinderen. Aan de strandkiosk kan je hapjes zoals frietjes en ijsjes of drankjes kopen. Er zijn velden voor beachvolley en beachvoetbal.

Vita-Programma

Vanaf juni tot september worden 3 uur durende avonturenprogramma’s georganiseerd, het zogenaamde Vita-Programma met touwenparcours, boogschieten en kayakken.

Kinderanimatie

Tijdens de vakantiemaanden organiseren we speciaal voor de kleintjes knutsel- en spelvoormiddagen: Vita Kids. Voor oudere kinderen zijn er Vita Junior-voormiddagen waar de kinderen nieuwe sporten kunnen ontdekken. Zowel Vita Kids als Vita Junior zijn populair: reserveren is aanbevolen.

Elektrische fietsen

Terwijl de kinderen deelnemen aan Vita Kids of Vita Junior, kunnen ouders samen iets actiefs ondernemen: een fietsknooppuntenroute met een e-bike bijvoorbeeld. Aan de receptie zijn vanaf april tot en met september elektrische fietsen te huur. Als alle e-bikes zijn verhuurd, is een wandeling rond het meer van Bütgenbach een uitstekend alternatief.

Indoor- en outdooractiviteiten

Zwemmen, squashen en tennissen zijn indooractiviteiten die je bij ons het hele jaar door beoefenen kan. Vanzelfsprekend kan je ook het hele jaar door wandelen en fietsen. Worriken ligt in een wandel- en fietsparadijs. hier starten niet alleen heel mooie wandel- en fietsknooppuntenroutes, er komen hier ook 3 mountainbikeroutes voorbij, waaronder de befaamde Stoneman Arduenna, 1 fijne koersfietsroute, de Eifel Easy Ride, en een aantal prachtige gravelroutes

Langlaufen

Als er sneeuw ligt kun je in Worriken langlaufen: je kunt langlaufmateriaal huren en er zijn langlaufpistes van 2, 4, 6 en 8 km (klassieke stijl). Je kunt er ook een slede huiren.

Restaurant

Na een dagje vol actie kan het hele gezin bijpraten en zijn smaakpapillen verwennen in Mercator, het restaurant van Worriken.  Speciaal voor kinderen zijn er leuke tafelsets en spelletjes en natuurlijk een een heerlijk kindermenu. Volwassenen kunnen kiezen uit ons dagmenu of à la carte dineren, waarbij we werken met seizoensgebonden en lokale producten voor een heerlijke culinaire ervaring.

Logeren

Wil je je dagje uit verlengen en een nachtje of meer bij ons logeren? Dat kan op onze camping, in een van de vele vakantiewoningen of in een kamer met ontbijt in ons Sporthouse. Goed om weten is dat vele van de hierboven beschreven diensten voor onze overnachtende gasten gratis of tot 50% afgeprijsd zijn.

Kom naar Worriken en beleef een dag vol plezier en avontuur. We kijken uit naar je komst!

+32(0)80 44 69 61
info@worriken.be
www.worriken.be
https://www.facebook.com/Worriken/
https://www.instagram.com/worriken/