Atlantikwall Raversyde, Oostende

WANDEL DOOR 2 WERELDOORLOGEN

Atlantikwall Raversyde is een van de best bewaarde delen van de Duitse verdedigingslinie, met meer dan zestig bunkers, open en ondergrondse gangen, observatieposten en geschutstellingen, gebouwd tijdens de Tweede Wereldoorlog (Batterij Saltzwedel-neu). Je vindt er ook de best bewaarde Duitse kustbatterij uit de Eerste Wereldoorlog, Batterij Aachen. Dit uniek bunkercomplex uit WO I ligt in een glooiend duinengebied met uitzicht op zee en werd in 2022 bekroond met een European Heritage Award.

De fototentoonstelling ‘Atlantic Wall’ van Stephan Vanfleteren hoort tot de vaste collectie op de site. Je kan er zijn prachtig fotografisch werk bewonderen.

Wandel bij de ingang ook langs het 75 meter lange kustpanorama, met haarscherpe foto’s uit 1945.

Provinciedomein Atlantikwall Raversyde is ook een uniek stukje natuurgebied nabij de zee. Een afwisselend landschap nodigt uit tot een heerlijke wandeling, fietsen, lopen en ravotten. Op Raversyde bevindt zich ook het Opvangcentrum voor Vogels en Wilde Dieren (V.O.C.) en cafetaria/restaurant Walrave.

Check www.raversyde.be voor de recentste info en reservatiemogelijkheden of kijk op de Facebook- en/ of Instagrampagina van Atlantikwall Raversyde.

Provinciedomein Atlantikwall Raversyde
Nieuwpoortsesteenweg 636
B-8400 Oostende
+32 (0)59702285
info@raversyde.be
www.raversyde.be