Atlantikwall Raversyde, Oostende

WANDEL DOOR 2 WERELDOORLOGEN

Atlantikwall Raversyde is één van de best bewaarde delen van de Duitse verdedigingslinie, met meer dan zestig bunkers, open en ondergrondse gangen, observatieposten en geschutsopstellingen, gebouwd tijdens de Tweede Wereldoorlog (Batterij Saltzwedel-neu). Je vindt er ook de best bewaarde Duitse kustbatterij uit de Eerste Wereldoorlog, Batterij Aachen.

De fototentoonstelling Atlantic Wall van Stephan Vanfleteren hoort tot de vaste collectie op de site. Je kan zijn prachtig fotografisch werk bewonderen. Wandel bij de ingang ook langs het 75 meter lange kustpanorama, met haarscherpe foto’s uit 1945. In 2024 wordt Atlantikwall Raversyde met de expo Getekende Oorlog | De Atlantikwall gestript tot leven gewekt door tientallen stripfiguren. Ook Ensor strijkt neer in het Provinciedomein met de expo’s James BARON Ensor en Ensor 1940.

PLEZIER MET HET GEZIN!

Atlantikwall Raversyde zet in op gezinnen en kinderen met zoektochten en leuke speelelementen. Ga je mee op de zoektocht Schatten van Vlieg? De tocht is geschikt voor families met kinderen vanaf 6 jaar.

Escape Enigma is ontwikkeld voor tieners van 12 tot 18 jaar (en hun gezin). Verken Atlantikwall Raversyde en ontrafel onderweg de raadsels en mysteries. Ontdek het verhaal achter de verdedigingslinie uit WO I en WO II.

PROVINCIEDOMEIN ATLANTIKWALL RAVERSYDE

Wandel door een uniek stukje natuurgebied nabij de zee en ga Op Tijdreis met het gezin, een plezante speurtocht doorheen de geschiedenis van het domein. Je start op de weg naar cafetaria Walrave. Daar pik je de zoektocht gratis en doorlopend op.

In het Provinciedomein Atlantikwall Raversyde bevindt zich ook het Opvangcentrum voor Vogels en Wilde Dieren (V.O.C.) en cafetaria/restaurant Walrave.

Atlantikwall Raversyde is open van 09/03/2024 tot en met 11/11/2024.Check www.raversyde.be voor de recentste info en reservatiemogelijkheden of kijk op de Facebook- en/ of Instagrampagina van Atlantikwall Raversyde.