Bezoekerscentrum Palingbeek

Plan je een uitstap met je gezin of vereniging?Op zoek naar een leuke en exclusieve teambuilding?Ontdek de mogelijkheden op het provinciaal domein Palingbeek.

In het spoor van de Ranger

Een Palingbeek Ranger neemt je mee doorheen de geheime wereld van dierenen planten. De Ranger verrast onderweg met leuke bosproefjes en avontuurlijkeopdrachtjes. De inhoud van iedere rangerwandeling wordt afgestemd op het seizoenen de samenstelling van de groep. Avontuurlijk wordt het sowieso!

© Kurt Lapere

Maak kennis met onze Rangers. Wat mag je verwachten?

Onze Rangers gebruiken hun natuurkennis en bushcraft-vaardigheden om jou deze ongekende wereld te laten zien en ervaren.Ze verrassen je onderweg met leuke bosproeven, avontuurlijke opdrachten en het proeven en bereiden van lekkers uit de natuur.
Je leert bij over wat eetbaar en giftig is, hoe de communicatie tussen bomen verloopt, van welk dier welk drolletje is,hoe je vuur maakt met natuurlijke materialen, hoe je veilig werkt met een mes, hoe je een slaapzakhut bouwt… en nog zo veel meer.

Ontdek hier ons Rangeraanbod

© Kurt Lapere

Provinciedomein Palingbeek

Aan de rand van het bosrijke provinciedomein Palingbeek is het bezoekerscentrum dé ontmoetingsplaatsvoor de Palingbeek Rangers, de Milieuboerderij met boerderijdieren en ecologische moestuin, de poelen omringd door speelbos, de bijenhal, de  volkssterrenwacht Astrolab en nog zo veel meer. Ga binnen in de Rangerhut of doe één van de gezinstochten.Ontdek onze zomeractiviteiten of leer meer over de 1001 dieren van Palingbeek. Provinciedomein Palingbeek biedt een veelzijdige ervaring voor bezoekers van alle leeftijden.Of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, natuur, recreatie of educatie, er is voor ieder wat wils te vinden in dit prachtige domein.

© Vilda

Palingbeek in Ieper | Provincie West-Vlaanderen
Bekijk hier onze activiteiten van juni tot oktober