Bierkasteel, Kasteel Brouwerij Vanhonsebrouck, Izegem

Benieuwd waar het Kasteelbier wordt gebrouwen?

De familie Vanhonsebrouck van het kasteel van Ingelmunster had er tegenover een brouwerij waar sinds 1900 gebrouwen werd. Maar wist je dat de brouwerij sinds 2016 te vinden is in Izegem? Graag nemen we je, van dinsdag tot en met zaterdag, mee naar het kasteel van de 21ste eeuw!

De rondleiding start met een verwelkoming van de gids. Hij neemt je mee langs de brouwzaal, de bottelarij, de blikkenlijn en de foederzaal van Kasteel Brouwerij Vanhonsebrouck. Bij elke stop in de rondleiding geven video’s je extra info.

Na de rondleiding neemt de gids je mee naar de degustatieruimte van de Bierboetiek waar je gratis mag proeven van twee speciaalbieren en een bierpraline. Dit is ook het uitgelezen moment om bier en merchandising te kopen. Maar daar stopt de verwennerij niet, want je mag ook nog een fles speciaalbier van 75 cl kiezen om mee te nemen naar huis.

Het Bierkasteel is makkelijk te bereiken via de E403 en biedt gratis parkeergelegenheid. De rondleiding is ook geschikt voor minder mobiele mensen, want er zijn ruime liften en brede gangpaden voor rolstoelgebruikers voorzien.

Bezoek de brouwerij en de bierboetiek van maandag tem zaterdag.
Michelles Pub & Brasserie is dan weer open van maandag tot vrijdag.

  • Bezoekerscentrum: maandag t.e.m. zaterdag (10u30, 14u30 & 16u30)
  • Michelles Pub & Brasserie: maandag t.e.m. vrijdag vanaf 11u30 (gesloten op zaterdag maar wel beschikbaar voor events)
  • Bierboetiek: maandag t.e.m. zaterdag (doorlopend van 10u tot 18u30)

De rondleiding is te boeken van dinsdag tot en met zaterdag, en dat driemaal per dag: om 10.30, 14.30 en 16.30 uur. De kostprijs per persoon is slechts € 12,- inclusief gids, proeverij van twee speciaalbieren en bierpraline, plus gratis fles speciaalbier. Groepen kunnen buiten de voorziene bezoekersuren reserveren; verstuur hiervoor een aanvraag naar info@bierkasteel.be of contacteer ons via 051/62 27 30.

website: https://www.vanhonsebrouck.be/bezoek/bezoekerscentrum/

Facebook | Instagram | Twitter