Bierkasteel, Kasteel Brouwerij Vanhonsebrouck, Izegem

Benieuwd waar het Kasteelbier wordt gebrouwen?

Het kasteel van Ingelmunster was sinds 1989 de plek waar Kasteelbier gebrouwen werd. Maar wist je dat de brouwerij sinds 2016 te vinden is in Izegem? Graag nemen we je mee naar het kasteel van de 21ste eeuw!

De rondleiding start met een verwelkoming van de gids. Hij neemt je mee langs de brouwzaal, de bottelarij, de blikkenlijn en de foederzaal van Kasteel Brouwerij Vanhonsebrouck. Bij elke stop in de rondleiding geven video’s je extra info.

Na de rondleiding neemt de gids je mee naar de Bierboetiek waar je gratis mag proeven van een bierpraline. Dit is ook het uitgelezen moment om bier en merchandising te kopen. Daarna is het tijd voor een bezoek aan Michelle’s Pub waar je mag proeven van twee speciaalbieren. Maar daar stopt de verwennerij niet, want je mag ook nog een fles speciaalbier van 75 cl kiezen om mee te nemen naar huis.

Het Bierkasteel is makkelijk te bereiken via de E403 en biedt gratis parkeergelegenheid. De rondleiding is ook geschikt voor minder mobiele mensen, want er zijn ruime liften en brede gangpaden voor rolstoelgebruikers voorzien.

De rondleiding is te boeken van dinsdag tot en met zaterdag, en dat driemaal per dag: om 10.30, 14.30 en 16.30 uur. De kostprijs per persoon is slechts € 9,- inclusief proeverij van twee speciaalbieren en bierpraline, plus gratis fles speciaalbier. Groepen kunnen buiten de voorziene bezoekersuren reserveren. Neem vandaag nog contact op via info@bierkasteel.be.

website: https://www.vanhonsebrouck.be/bezoek/bezoekerscentrum/

Facebook | Instagram | Twitter