Europees Parlement – Grote Vergaderzaal, Brussel

De grote vergaderzaal van het Europees Parlement

De grote vergaderzaal is het kloppende hart van de Europese democratie, waar Europese Parlementsleden bijeenzitten tijdens plenaire vergaderingen, om hier de grootste en meest belangrijke debatten te houden. De vergaderzaal biedt ook het kader voor historische stemmingen die de manier waarop mensen in de Europese Unie leven veranderen.

Het bezoek kan plaatsvinden in elk van de 24 officiële talen van de Europese Unie. Een bezoek is gratis. Vooraf reserveren is verplicht voor groepen en individuele bezoekers. Het bezoek is volledig toegankelijk voor bezoekers met een handicap.

Multimediagidsen 

Bezoek de grote vergaderzaal in je eigen tempo met een multimediagids en leer hoe het Europees Parlement werkt. Een bezoek met een multimediagids is beschikbaar in de 24 officiële talen van de EU en duurt ongeveer 60 minuten. Let op: een bezoek met multimediagids is niet mogelijk wanneer er een plenaire vergadering bezig is. 

Je kunt de multimediagids al voor je bezoek downloaden. De app ‘EP Visit’ is beschikbaar via de Apple Store en Google Play.

Presentaties

Stel je vragen aan één van onze sprekers terwijl je een presentatie volgt over de werkzaamheden en de rol van het Europees Parlement. Presentaties worden aangeboden op maandagen. Ze duren ongeveer 60 minuten en zijn mogelijk in het Engels of het Frans (andere talen onder voorbehoud van beschikbaarheid). 

Volg de plenaire vergadering (bezoeken tijdens de plenaire vergadering zijn momenteel opgeschort in het kader van COVID-19)

Tijdens de plenaire vergaderingen zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar voor individuele bezoekers. Zij kunnen de vergadering gedurende een uur bijwonen. De toegang hangt af van het aantal beschikbare plaatsen. Raadpleeg de kalender om te zien wanneer de plenaire vergaderingen in Brussel gepland zijn.

website : https://www.europarl.europa.eu/visiting/nl/visitor-offer/brussels/hemicycle