Brabantse Wal, Bergen op Zoom

De Brabantse Wal                                                           

Het zal je verbazen.

Langs de grens van Zeeland en Vlaanderen ligt het opvallende landschap van de Brabantse Wal. Het is een prachtig gebied, rijk aan contrasten. Waterrijk Steenbergen, historisch Bergen op Zoom en wielergemeente Woensdrecht zijn een bezoek meer dan waard. Hieronder de highlights van de streek!

Historisch Bergen op Zoom

Gezellige terrasjes, bijzondere winkeltjes, pittoreske steegjes en een middeleeuws stadspaleis. Maar ook een strand, paarse heidevelden en uitgestrekte bossen. Dat is Bergen op Zoom: een historische vestingstad, gelegen aan het water en in het groen.

Het Markiezenhof
Achter de imposante gevel van dit stadspaleis vind je een intrigerend complex van zalen, stijlkamers, galerijen, traptorens, binnenplaatsen en tuinen. Je komt er alles te weten over de geschiedenis van stad en streek.

Fort de Roovere
Op dit grootste fort van de West Brabantse Waterlinie kun je lopen door het water zonder natte voeten. Naast de Mozesbrug kun je hier de Pompejustoren beklimmen voor een indrukwekkend uitzicht over de Brabantse Wal.

De Binnenschelde

Een recreatieplas waar je kunt zwemmen, kanoën, surfen en suppen. Rond de Binnenschelde is een mooie wandel/fietsroute van ongeveer 7 kilometer aangelegd. Geniet lekker op het strand aan de boulevard waar je heerlijk kunt flaneren en genieten van een hapje en een drankje.

Verborgen Vesting

Onder de grond ontvouwt zich het verhaal van de groei van Bergen op Zoom tot belangrijke vestingstad. Maak kennis met traptorens, ondergrondse galerijen en kruitkamers. Een soundscape en lichtshow brengen de oude vestingmuren tot leven.

Wielerwalhalla Woensdrecht

Wie wil genieten van de glooiing van de Brabantse Wal moet in Woensdrecht zijn. De wielergemeente is de bakermat van de wielersport op de Brabantse Wal. De unieke steilrand zorgt voor een uitdagend parcours voor iedere wielerliefhebber. Niet voor niets is de gemeente Woensdrecht regelmatig het decor voor grote wielerwedstrijden.

Landgoed Mattemburgh

Laat je rondleiden door de imposante witte villa en laat je meeslepen door de indrukwekkende verhalen van toen en nu. Wandel in stijl door de Franse en Engelse tuin en strijk neer bij de orangerie voor een pauzemomentje.

Vestingstad Steenbergen

Leuke ommetjes leiden je door het centrum van deze Vestingstad. Laat je verwonderen door de indrukwekkende historische gebouwen, herstelde bastions, de liniegracht en opgeknapte vestingmuur. Pak daarna een versnapering in één van de horecagelegenheden rondom de Steenbergse Haven of op de gezellige markt met als blikvanger de imposante Gummaruskerk.

Benedensas & Dintelse Gorzen

Het historisch sluizencomplex behoort tot de meest bijzondere monumentale waterwerken van ons land. In het buitendijkse natuurgebied Dintelse Gorzen kun je zomaar oog in oog komen te staan met Schotse Hooglanders.

Events op de Brabantse Wal

De Brabantse Wal kent een goed gevulde evenementenkalender. In de regio vinden met regelmaat belangrijke wielerevents plaats, maar ook historische en culturele evenementen staan jaarlijks op het programma. Naast de terugkerende jaarmarkten, kermissen en muziekfeesten in de dorpen en steden op de Brabantse Wal hebben events als Concours Hippique, Lentefeesten, Brabantse Wal Marathon, Krabbenfoor, ProefMei, Bietentocht en JazzBoZ al jaren een vaste plaats op de agenda.

Kijk op www.vvvbrabantsewal.nl/agenda voor het complete overzicht!

>>Tips voor kids? Kijk op www.vvvbrabantsewal.nl/zien-doen/kids

>>Meer inspiratie voor groepen?
Check dan www.vvvbrabantsewal.nl/zien-doen/groepen

Kom langs!

VVV Brabantse Wal
Steenbergsestraat 6 (in stadspaleis het Markiezenhof)
4611 TE  Bergen op Zoom
+31(0)164  277 482
www.vvvbrabantsewal.nl
info@vvvbrabantsewal.nl

VVV Informatiepunt Steenbergen
Locatie: Gummaruskerk
Westdam 83
4651 BE  Steenbergen

VVV Informatiepunt Woensdrecht
Locatie: Gemeentehuis (tijdelijk)
Huijbergseweg 3 4631 GC Hoogerheide