Industrieel Museum Zeeland, Sas van Gent (NL)

Het Industrieel Museum Zeeland in Sas van Gent (net over de grens bij Zelzate) is een educatieve belevenis voor Jong en oud. Je kunt hier namelijk met je handen kijken, en dat vindt iedereen toch leuk?

Het Industrieel Museum Zeeland is gevestigd in de monumentale suikerloods in Sas van Gent. Het museum verrast de bezoeker met vele aspecten van industrie in het algemeen en die van Zeeland in het bijzonder. Het Industrieel Museum Zeeland is geen gewoon museum. Het is kijken EN doen, want hier kijk je met je handen!

Een bezoek aan het Industrieel Museum Zeeland is een must voor de echte industrie- en techniekliefhebber. Maar meer nog maken we kinderen en volwassen die ‘niks met industrie hebben’ enthousiast met onze collectie, activiteiten en interactieve opstellingen. De imposante machines, het innovatieve technische vernuft van toen en nu, maar ook aspecten als veiligheid, energie en logistiek komen op een interactieve manier aan bod.

Voor iedereen is dit museum een leerzame belevenis.  Want groot of klein, iedereen kijkt toch graag met zijn handen!

Het Industrieel Museum Zeeland is de ideale locatie voor groepsuitstappen.

Voor schoolreizen of kinderfeestjes zijn er speciale programma’s waarbij de kinderen naast een rondleiding in het museum, ook aan de slag gaan in ons laboratorium. De kinderen kunnen hier een leuk techniekknutselproject doen of een chemiepakket.

Ook voor groepen volwassenen maken we graag een aangepast programma. Onze gidsen en suppoosten geven graag toelichting bij de collectiestukken en spreken regelmatig uit eigen ervaring.

Aan de hand van de beschikbare tijd wordt een passend programma gemaakt, dus bespreek gerust met ons uw wensen en mogelijkheden.

Website: https://industrieelmuseumzeeland.nl/
Facebook: https://www.facebook.com/industrieelmuseumzeeland
Instagram: https://www.instagram.com/industrieel_museum/

Brochure: https://industrieelmuseumzeeland.nl/non-html/media/pdf/IMZ_Folder_Online_Algemeen_2020.pdf