Doornik – Tournai

Op zoek naar een een onvergetelijke daguitstap in (één van) de oudste stad van België ? Op zoek naar culturele ontdekkingen, vernieuwende belevingen, sneukelpauzes, inspannende en ontspannende activiteiten ?

Doornik is de ideale bestemming en zal je verwonderen door de mix van cultuur en kunst, sfeer en convivialiteit, gastronomie, en folklore in een decor van indrukwekkend historisch erfgoed. De stad, gebouwd langs de Schelde, bevat vele kunstschatten. De Notre-Dame kathedraal en het Belfort, allebei erkend als UNESCO werelderfgoed, zijn symbolen van een prestigieus middeleeuws verleden. Dankzij haar bijzonder machtige positie en rijkdom was de stad ook begeerd door vele koningen. Koningen Clovis en Chelderic, Lodewijk XIV, Henry VIII, Karel V… allen hebben ze hier hun stempel gedrukt. En ook vindt je hier pareltjes van art nouveau en art deco zoals het Museum voor Schone Kunsten van Victor Horta en de mooie herenhuizen langs de boulevards. Maar bovenal heerst er een heerlijke sfeer: die van convivialiteit. Doornikenaren dragen sfeer en gezelligheid, tradities en folklore, feesten en lekker eten en drinken hoog in het vaandel, en ze zullen dit graag met je delen.

Onze nieuwe gids voor groepen bevat een waaier van mogelijkheden voor de mooiste uitstapjes : mix en match diverse modules volgens je eigen smaak. Of u met de trein, autocar, wagen of met de fiets komt, zodra je met tien personen bent, stelt Visit Tournai diverse formules voor om in Doornik een moment van gezellig samen zijn, ontdekken en ontspannen door te brengen.

website: https://nl.visittournai.be/
bekijk de online brochure