Genk, leuke activiteiten en lekker genieten

Genk is gelegen in het hart van de groene provincie Limburg, op een boogscheut van de Duitse en Nederlandse grens. Een uitstap naar één van onze buurlanden behoort dus zeker tot de mogelijkheden tijdens je verblijf in Genk.

Genk doet iets met je. De mensen weten je te charmeren. De unieke locaties, met zoveel verleden maar nog meer toekomst, doen je verwonderen. Het aanbod, zo vindingrijk gevarieerd, kan je zelfs de dag van vandaag nog verrassen.

Een greep uit de vele leuke activiteiten die GENK jou kan aanbieden:

Steenmannetjespad met app

Aan de terril van Waterschei, rechts van het hoofdgebouw van Thor Park, Thor Central, wijzen  Steenmannetjes of steenstapels van basaltstenen je de kortste weg naar de top van de oude steenkoolberg. Op een route van 2 km om precies te zijn.Sinds kort is het Steenmannetjespad in een nieuw jasje gestoken en kan je het volgen met een app.
Meer info via www.visitgenk.be/steenmannetjespad

754

Visit Genk pas

Beleef met de Visit Genk pas drie Genkse attracties voor een onweerstaanbaar tarief van € 22. Te koop in het bezoekersonthaal van C-mine, Kattevennen, LABIOMISTA of bij één van de deelnemende logies.

Je Visit Genk pas is geldig tot 31 december 2022, tijd genoeg om Genk te ontdekken!
Meer info via www.visitgenk.be/visitgenkpas 

Stokkenmanroute

De Stokkenmanroute is een leuke gezinswandeling van 4,2 km doorheen de bossen van Kattevennen. Met de hulp van een app, spelboekje of verhaalboekje ontdek je de mysterieuze Stokkenmannen in het bos en leer je het verhaal van deze bijzondere wezens kennen.
Meer info via https://www.kattevennen.be/nl/kattevennen/outdoor-activiteiten/wandelen-in-kattevennen/stokkenmanroute/598/

1 ticket = 3 belevingen (Kattevennen)

Voor je ticket voor een ruimtereis krijg je 3 belevingen. In expo ‘De oerknal’, de nieuwe permanente expo,  ga je 13,8 miljard jaar terug in de tijd, naar het absolute begin van de kosmos. Toen bestond het begrip ‘tijd’ niet eens. Stap voor stap maak je een reis door de evolutie, van de oerknal tot nu. Onderweg wacht er een bijzondere filmbeleving.  In de 360° show maak je kennis met de bijzondere ontwikkeling van onze planeet. Na elke show neemt de astroranger van de Cosmodrome je mee op ruimteavontuur langs de sterrenhemel van de avond.

Een bezoek aan de vernieuwde sterrenwacht sluit de belevingstour af. Op het 360° automatische draaiplatform kan je bij helder weer de zon waarnemen.
Meer info via https://www.kattevennen.be/nl/cosmodrome/welkom-bezoekers/82/

Fotogeniek Fietsen

Fiets van site naar site op een fietstocht vol beleving waar het Genkse mijnverleden én hippe plekjes langs elkaar lopen. Kies uit de lus van 22 km, 40 km of 52 km. Voor ieder wat wils. Meer info via www.visitgenk.be/fotogeniekfietsen

website: http://www.visitgenk.be/

Groepstoerisme

GROEPSAANBOD IN DE KIJKER

Zeg eens Watt tour

Heb je je al ooit afgevraagd hoe je energie uit steenkool haalt? Of waarom de mijnwerkers in Waterschei melk moesten drinken als ze weer boven de grond kwamen? Tijdens de interactieve ‘Zeg eens Watt tour’ kom je het allemaal te weten. Je gids combineert straffe anekdotes over de mijnen met boeiende weetjes over energie.

Tegelijkertijd krijg je een exclusieve blik achter de schermen van Thor Central, het hoofdgebouw van Thor Park. Geen saaie rondleiding om bij in slaap te vallen, maar een verrassende tour die je doet bruisen van energie!

SteenKracht tour

Vertrek aan de picknickplaatsen op Thor Park, volg het steenmannetjespad en laat een gids je leiden door Thor Park tijdens de SteenKracht Tour.

Beklimmen van de terril? Check! Deze SteenKracht Tour daagt je uit tijdens een krachtige route via tal van weetjes. Leer onderweg alles over de stenen op je pad en hoe ze een belangrijke rol spelen in de omgeving. Ga jij terug opgeladen (en krachtig) huis? Ready, set, Go…

TIP Iedere zaterdag van de maanden juli en augustus neemt een gids je mee op sleeptouw langs het steenmannetjespad tot op de top van de terril.  De tour start om 14 uur, reserveren is verplicht.

Dagprogramma ‘Energizing Tour

Een dagje de batterijen opladen met je groep?  Welkom in de wondere wereld van Thor Park!  Je start met de ‘Zeg eens Watt’ tour in Thor Central.  Na een verkwikkende Energizing lunch ben je helemaal klaar voor een wandeling naar de terril.  Samen met een gids volg je het Steenmannetjespad tot op de top van de terril.  Keimooi!

Site Tour

Thor, een technologiepark van 93 ha groot, biedt onderdak aan innovatieve ondernemingen en organisaties, aan denkers en doeners.

Hier zie je Genk als de technologiestad van de toekomst. Samen met een gids verken je de site en snuif je de sfeer op van energie, innovatie en ondernemerschap.

TIP Iedere zondag van de maanden juli en augustus neemt een gids je mee op sleeptouw en vertelt je alles wat je wilde weten over Thor Park.  De tour start om 14 uur, reserveren is verplicht.

Stadswandeling ‘CentrumGeheimen’

Op een route van ongeveer 3 km leer je de ontstaansgeschiedenis van het centrum kennen op een interactieve manier. Hoe groeide Genk van charmant dorp uit tot jonge, dynamische stad? Tijdens de gegidste rondleiding ‘CentrumGeheimen’ ontdek je alles over het stadscentrum tussen vroeger en nu.

De rondleiding duurt ongeveer twee uur. Vertrekken doe je aan het Molenvijverpark.

Meer info en reservatie:  https://www.visitgenk.be/nl/groepenscholen-1