Atomium / Design Museum Brussel

HET ATOMIUM. ONTDEK HET SYMBOOL VAN BELGIË

Het Atomium, werd ontworpen en gebouwd voor de Wereldtentoonstelling van Brussel in 1958 en houdt het midden tussen beeldhouwkunst en architectuur. Het monument, dat een elementair ijzerkristal voorstelt dat 165 miljard keer is vergroot, is met haar unieke silhouet in de loop der tijden uitgegroeid is tot het symbool van Brussel en België.

Van binnen biedt het Atomium niet alleen het mooiste uitzicht van Brussel, maar ook een verbazingwekkende en surrealistische tocht door de binnenruimtes en volumes, die op de bezoekers een duizelingwekkende indruk nalaat.

Bovendien biedt het Atomium, naast haar indrukwekkende architectuur en erfgoedwaarde, ook een culturele programmatie aan. Op dit moment worden bezoekers uitgenodigd om een klank- en lichttentoonstelling te ontdekken die hen onderdompelt in digitale creatie: ID#2021 – Symbol. Daarnaast ontdekt de bezoeker ook de tentoonstelling “View from my window” die een selectie samenbrengt van meer dan 400 foto’s uit de honderdduizenden beelden van de Belgische success story met wereldwijde uitstraling: de Facebookgroep met 3 miljoen leden met dezelfde naam.

Het ticket voor het Atomium biedt ook automatisch toegang tot het Design Museum Brussel dat zich 150 m verderop bevindt.

PRAKTISCHE INFORMATIE
Atomium
Atomiumplein 1 – 1020 Brussel
www.atomium.be  

Info & Reservatie: info@atomium.be / +32 2 475 47 67

OPENINGSTIJDEN
Van maandag tot en met zondag: van 10 tot 18 uur (kassa sluit om 17.30 uur). Tijdens de Belgische schoolvakanties zijn we 7 dagen op 7 open.