Cirque du Soleil, Antwerpen

Cirque du Soleil brengt kleurrijke insectenwereld naar Antwerpen met ‘OVO’
Lotto Arena, Antwerpen │ 14 – 17 maart 2024

Tickets vanaf vandaag exclusief te koop voor leden van Cirque Club.
Algemene ticketverkoop begint op 23 november.

Antwerpen, 21 november – De Grand Chapiteau van Cirque du Soleil heeft nog maar net het land verlaten en het gezelschap kondigt zijn terugkeer al aan. Tijdens een beperkte reeks voorstellingen wordt de Lotto Arena in Antwerpen omgetoverd in de kleurrijke wereld van insecten. 

OVO (“ei” in het Portugees) is een kleurrijke onderdompeling in een dag in het leven van een gemeenschap insecten die werken, eten, kruipen, fladderen, spelen, vechten en op zoek gaan naar liefde in een niet-aflatende stroom van energie en beweging. De show benadrukt door middel van adembenemende acrobatiek de unieke persoonlijkheden en vaardigheden van geselecteerde insectensoorten. Van machtige krekels die stuiteren op trampolines tot een hypnotiserende spin die zich in haar web kronkelt. De schoonheid van biodiversiteit in al zijn contrasten en levendigheid staat centraal.

“OVO” is de eerste circusproductie bij Cirque du Soleil geregisseerd door een vrouw, Deborah Colker.

Voor de herlancering in 2022 werden drie nieuwe acts én nieuwe personages toegevoegd aan de vrolijke OVO-kolonie om een publiek van alle leeftijden te verrassen. De show bestaat uit een entourage van 100 mensen uit 25 verschillende landen, waaronder 52 artiesten. Sinds de opening in Montreal in 2009 heeft OVO meer dan 7 miljoen mensen in meer dan 160 steden en bijna 30 verschillende landen begeesterd. OVO is de 25e live productie van Cirque du Soleil, gecreëerd ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum van het bedrijf.

OVO is te zien in de Lotto Arena, Antwerpen van donderdag 14 tot en met zondag 17 maart 2024

TICKETINFORMATIE

Vanaf vandaag zijn de tickets voor OVO exclusief online beschikbaar voor Club Cirque-leden. Inschrijven is gratis en kan via cirqueclub.com. De algemene verkoop begint op 23 november op cirquedusoleil.com/ovo.

OVER CIRQUE DU SOLEIL ENTERTAINMENT GROUP 

Cirque du Soleil Entertainment Group is een wereldleider in live entertainment. Naast het produceren van wereldberoemde circusshows, brengt het bedrijf zijn creatieve aanpak ook naar diverse vormen van entertainment, zoals multimediale producties, meeslepende ervaringen en speciale evenementen. Verder wil Cirque du Soleil Entertainment Group met zijn belangrijkste gereedschappen, namelijk creativiteit en kunst, een positieve impact hebben op mensen, gemeenschappen en de planeet. Sinds de oprichting in 1984 hebben meer dan 378 miljoen mensen inspiratie opgedaan op 6 continenten en in 86 landen. Het Canadese bedrijf telt nu meer dan 4000 medewerkers, waaronder 1200 artiesten van 80 verschillende nationaliteiten. Voor meer informatie over Cirque du Soleil Entertainment Group, kunt u terecht op CDSentertainmentgroup.com.

Volg #OVOCirque en #cirquedusoleil op sociale media:
Facebook | Twitter | Instagram | YouTube | TikTok

OFFICIËLE PARTNER
Cirque du Soleil dankt Air Canada, de officiële partner.